Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 146g48kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 105g80kcal2g16.3g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.7g8.4kcal0.3g0.4g0.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 7.5g13kcal0.6g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g338kcal10.4g56.2g4.6g11.2g
Valittu annoskoko315g169kcal5.2g28.1g2.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna158g85kcal2.6g14.1g1.2g2.8g
Arvot/100g100g54kcal1.7g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242