Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 901g411kcal4.5g73.9g1.8g36.1g
Peruna, keskikokoinen 60g476g286kcal7.1g61.8g0.5g4.3g
Sipuli (kuorittu)153g41kcal2g7.3g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g34kcal2.6g5.3g0.2g0.7g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Lihaliemikuutio Maggi25g70kcal2.3g1.8g5.8g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g25g59kcal0.8g6.6g3.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1252g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6280g2473kcal54.6g337.4g81.4g87.4g
Valittu annoskoko3140g1236kcal27.3g168.7g40.7g43.7g
Annoskoko puolitettuna1570g618kcal13.7g84.4g20.4g21.9g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374