Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 75g35kcal1.4g5.4g0.7g0.9g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.6g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g30g93kcal3.6g21.6g0.8g3.6g
Pellavansiemenet, Pellavainen15g69kcal3g0.1g6.3g4.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g45g162kcal5.8g31g1.3g4.5g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g105g367kcal14.2g68.8g3g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g1506kcal56g258.2g28.2g38.8g
Valittu annoskoko315g753kcal28g129.1g14.1g19.4g
Annoskoko puolitettuna158g377kcal14g64.6g7.1g9.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544