Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 35g247kcal0.2g0g27.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g197kcal5.9g40.2g0.7g2g
Kananmuna kuoreton 58g83kcal7.3g0.2g6g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 12g109kcal0g0g12.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 34g295kcal0.2g0.1g33.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g2100kcal27.2g138.8g160.4g4g
Valittu annoskoko315g1050kcal13.6g69.4g80.2g2g
Annoskoko puolitettuna158g525kcal6.8g34.7g40.1g1g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632