Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha56g93kcal10.7g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)56g14kcal0.6g3.1g0g0.8g
Basilika, kuivattu 0.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 24g7.8kcal0.1g1.3g0g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 113g30kcal3.7g3.5g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%21g49kcal6.1g0.5g2.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Lasagnelevy Rainbow23g84kcal3.2g16.2g0.7g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g664kcal50.2g57.2g25.4g5.4g
Valittu annoskoko315g332kcal25.1g28.6g12.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna158g166kcal12.6g14.3g6.4g1.4g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111