Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 45g167kcal6.5g25.5g3.3g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 109g374kcal11.1g76.3g1.3g3.8g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)14g101kcal0.1g0.1g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g1311kcal35.4g210.6g31.6g16.6g
Valittu annoskoko315g656kcal17.7g105.3g15.8g8.3g
Annoskoko puolitettuna158g328kcal8.9g52.7g7.9g4.2g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623