Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g51g244kcal2.7g32.6g11.7g0.5g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g15g67kcal0.1g0.1g7.4g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g73g407kcal5.8g26.9g30.5g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g58g148kcal3.4g1.9g13.9g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g5.8kcal0g1.4g0g0g
Liivate 1.2g4.1kcal1g0g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl58g198kcal1.2g1.7g20.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g2388kcal36g166.4g174g1g
Valittu annoskoko315g1194kcal18g83.2g87g0.5g
Annoskoko puolitettuna158g597kcal9g41.6g43.5g0.3g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664