Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 105g149kcal18.4g0g8.4g0g
Paprika punainen 13g3.8kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g88g324kcal3.9g27.1g21.9g3.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 44g28kcal1.4g2.1g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kananmuna 50g(kpl)33g41kcal3.6g0.1g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g1110kcal55.6g63g70g8g
Valittu annoskoko315g555kcal27.8g31.5g35g4g
Annoskoko puolitettuna158g278kcal13.9g15.8g17.5g2g
Arvot/100g100g176kcal8.8g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609