Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g29g7.7kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Ruokajogurtti Valio22g20kcal1g1.1g1.3g0g
Hunaja 4g13kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.4g4kcal0g0g0.4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala79g253kcal11.9g46.7g2.1g7.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%9g23kcal1.3g1g0.5g4.5g
Kuivahiiva, annos 11g2.5g8.9kcal1.1g1g0.1g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g78g282kcal10.2g54.9g1.6g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana630g1225kcal51.4g219g12.2g32g
Valittu annoskoko315g612kcal25.7g109.5g6.1g16g
Annoskoko puolitettuna158g306kcal12.9g54.8g3.1g8g
Arvot/100g100g194kcal8.2g34.8g1.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619