Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g72g43kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Vesi97g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste25g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g75g26kcal0.8g4.9g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 9g26kcal0.2g0.3g2.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 29g63kcal5g0g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana631g354kcal15g33.6g17.8g2.6g
Valittu annoskoko315g177kcal7.5g16.8g8.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna158g88kcal3.8g8.4g4.5g0.7g
Arvot/100g100g56kcal2.4g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188