Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali146g31kcal1.8g5g0.3g3.1g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)58g93kcal11.1g0g5.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Sipuli 22g6.6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g15g5.1kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana632g311kcal26.6g13.6g15.6g7g
Valittu annoskoko316g156kcal13.3g6.8g7.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna158g78kcal6.7g3.4g3.9g1.8g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323