Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g400g5.2kcal1.2g0g0g0g
Suklaa tumma 800g4132kcal31.2g426.1g248g42.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Sokeri 192g779kcal0g191.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1600g5440kcal35.2g49.6g560g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6304g20918kcal146.4g1335.6g1696g84.8g
Valittu annoskoko3152g10459kcal73.2g667.8g848g42.4g
Annoskoko puolitettuna1576g5230kcal36.6g333.9g424g21.2g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916