Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)25g80kcal2.5g15.8g0.6g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi40g140kcal2.4g30.5g0.7g0.9g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 171g58kcal5.2g8.4g0.2g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana632g705kcal23.6g132.2g7.4g10g
Valittu annoskoko316g353kcal11.8g66.1g3.7g5g
Annoskoko puolitettuna158g176kcal5.9g33.1g1.9g2.5g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089