Proteiinimustikka piirakka

Siirry sivulle!

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, vesi ja rahka joukkoon.

Yhdistä kuiviin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita mustikoita reippaalla kädellä.

Paista hieman alle puoli tuntia.

Tarkista välillä ettei piirakka paistu yli, muuten lopputulos on jonkin verran kovempi ja kuivempi.

Piirakka on hyvä nostaa uunista pois vielä vähän kosteana.

Piirakkaa voi nauttia kastikkeen kanssa, joka syntyy helposti maitorahkasta, maidosta ja makeutuksesta (tai proteiinijauheesta).

Parasta piirakka on muhittuaan jääkaapissa joitain tunteja/yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Ellenn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho Pirkka28g84kcal2.7g16.8g0.5g4.1g
Puuro Nalle Kuntokaura 30g18g56kcal2.6g8.2g1.3g3.2g
Hera+ vanilja (Leader), annos 34g30g125kcal24.6g2.1g1.8g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Leivinjauhe2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)55g121kcal7.2g0.3g10.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g120g101kcal1.3g22g0.5g2.2g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton laktoositon (Valio), annos 500g33g20kcal3.3g1.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana633g1052kcal84.8g109.4g29.6g22.4g
Valittu annoskoko316g526kcal42.4g54.7g14.8g11.2g
Annoskoko puolitettuna158g263kcal21.2g27.4g7.4g5.6g
Arvot/100g100g166kcal13.4g17.3g4.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=409579