Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai16g57kcal1.9g11.5g0.3g0.5g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 50g66kcal1.3g1.6g6g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Mansikka 125g58kcal0.6g10.5g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana633g1090kcal20.2g116.8g56.4g5.8g
Valittu annoskoko316g545kcal10.1g58.4g28.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna158g273kcal5.1g29.2g14.1g1.5g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.5g8.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709