Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Purjosipuli 11g2.4kcal0.2g0.3g0g0.2g
Oliiviöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Riisi tumma 22g78kcal1.6g16.1g0.5g0.9g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 22g81kcal1.8g17.7g0.1g0.4g
Vesi122g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.9g5.9kcal0.2g0.7g0.3g0g
Paprika punainen 30g8.7kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 35g12kcal1.6g0.7g0.1g0.9g
Katkarapu 52g36kcal7.6g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana634g483kcal27.2g75.6g5.8g6.6g
Valittu annoskoko317g241kcal13.6g37.8g2.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna158g121kcal6.8g18.9g1.5g1.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791