Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 368g1494kcal0g367.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 282g967kcal28.7g197.2g3.4g9.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%575g345kcal18.4g40.8g11.5g0g
Kananmuna kuoreton 633g902kcal79.1g1.9g64.8g0g
Korppujauho 216g790kcal22.6g161.5g2.2g11.4g
Manteli 201g1240kcal48.4g13.3g108.7g14.5g
Leivinjauhe 29g51kcal1.5g10.9g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g46kcal0g11.4g0g0g
Kardemumma, annos 2g12g36kcal1.3g7.8g0.8g3.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen575g1035kcal2.3g247.3g1.2g13.2g
Sokerivesikuorrutus 259g885kcal0g217.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6320g15579kcal404.6g2555g385.2g104.6g
Valittu annoskoko3160g7789kcal202.3g1277.5g192.6g52.3g
Annoskoko puolitettuna1580g3895kcal101.2g638.8g96.3g26.2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663