Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 201g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)251g803kcal25.1g158g5.8g35.1g
Vehnäjauho puolikarkea 163g559kcal16.6g114.1g2g5.7g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 401g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi401g1404kcal24.1g305g6.8g9.2g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1705g577kcal52.2g83.6g1.7g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6320g7051kcal236.6g1321.6g73.4g100g
Valittu annoskoko3160g3525kcal118.3g660.8g36.7g50g
Annoskoko puolitettuna1580g1763kcal59.2g330.4g18.4g25g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089