Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1162g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 116g87kcal15.3g1.3g0.5g8g
Vehnäjauho puolikarkea 1813g6222kcal184.8g1269.3g21.8g63.5g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 65g575kcal0g0g65g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6328g13767kcal400.2g2541.2g174.6g143g
Valittu annoskoko3164g6884kcal200.1g1270.6g87.3g71.5g
Annoskoko puolitettuna1582g3442kcal100.1g635.3g43.7g35.8g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.2g2.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429748