Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2389g1810kcal44.7g368.4g4.8g23.9g
Kananmuna kuoreton 263g375kcal32.9g0.8g26.9g0g
Korppujauho 143g525kcal15g107.4g1.5g7.6g
Rypsiöljy 96g845kcal0g0g95.6g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 191g1289kcal51.4g13.2g110.9g23.5g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g72g43kcal7.2g12.4g2.9g52.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g9774kcal302.4g1004.4g485.2g214.6g
Valittu annoskoko3168g4887kcal151.2g502.2g242.6g107.3g
Annoskoko puolitettuna1584g2443kcal75.6g251.1g121.3g53.7g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417