Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1707g3780kcal298.7g0g290.2g0g
Punajuuri 853g328kcal8.5g58.9g1.7g21.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 266g759kcal41.3g0.5g66.6g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g171g19kcal1.4g2.7g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g9862kcal704.2g140.6g718g48.4g
Valittu annoskoko3168g4931kcal352.1g70.3g359g24.2g
Annoskoko puolitettuna1584g2465kcal176.1g35.2g179.5g12.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091