Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 8.8g29kcal0.7g5.6g0.2g0.8g
Kaurahiutale 10g37kcal1.5g5.7g0.7g1g
Perunamuusi44g35kcal0.7g5.3g1.2g0.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g70g235kcal8.4g46.2g1.7g5.7g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g2.5g7.9kcal0.3g1.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g1185kcal31.4g190.6g31.4g19.2g
Valittu annoskoko318g592kcal15.7g95.3g15.7g9.6g
Annoskoko puolitettuna159g296kcal7.9g47.7g7.9g4.8g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290941