Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 438g333kcal8.2g67.9g0.9g4.4g
Porkkana 114g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g61g8.6kcal0.6g1.8g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g35g42kcal1g1.9g3.5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kalaliemikuutio 13g40kcal1.3g4.5g1.8g0.1g
Voi 12g89kcal0.1g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Lohifilee 350g684kcal65.5g0g47.3g0g
Katkarapu 158g108kcal22.8g0g1.7g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g123g123kcal4.9g24.5g0.5g0g
Valkopippuri 2.6g7.4kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 6.1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g2.6g5.6kcal0.2g0.7g0.2g1g
Valkosipuli, tuore, silputtu13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6342g3031kcal215.4g229.2g132.8g21.6g
Valittu annoskoko3171g1516kcal107.7g114.6g66.4g10.8g
Annoskoko puolitettuna1585g758kcal53.9g57.3g33.2g5.4g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674