Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g217kcal0.4g0.1g24.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai62g218kcal7.5g44.2g1.3g1.9g
Sokeri 31g124kcal0g30.5g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 1.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 24g7.2kcal0.7g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.6g9kcal0.8g0g0.7g0g
Raparperi 72g24kcal0.5g4g0.1g1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 24g32kcal0.6g0.8g2.9g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g30g18kcal3g1.3g0.1g0g
Sokeri 20g83kcal0g20.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g1530kcal30.4g211.2g61.6g5.8g
Valittu annoskoko318g765kcal15.2g105.6g30.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna159g383kcal7.6g52.8g15.4g1.5g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574