Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 20g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Voi 60% rasvaa 10g55kcal0.1g0g6.1g0g
Sokeri30g122kcal0g30g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 200g77kcal0.3g16.3g0.2g3g
Vesi, vesijohtovesi 6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana636g1030kcal12g148.8g40.2g8.8g
Valittu annoskoko318g515kcal6g74.4g20.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna159g257kcal3g37.2g10.1g2.2g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557