Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 88g114kcal18.5g0g4.4g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g2.9kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g4.9g4.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.2g8.9kcal0g0g1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 29g12kcal0.1g1.2g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.9g2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana637g294kcal37.8g4.8g11.4g0.8g
Valittu annoskoko319g147kcal18.9g2.4g5.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna159g73kcal9.5g1.2g2.9g0.2g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291