Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 600g1911kcal146.3g274.2g11.4g53.4g
Vesi, vesijohtovesi 2250g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Pinaatti 225g30kcal3.6g0.9g0.7g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6360g4202kcal302g558.8g54.6g115.6g
Valittu annoskoko3180g2101kcal151g279.4g27.3g57.8g
Annoskoko puolitettuna1590g1051kcal75.5g139.7g13.7g28.9g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385