Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 200g1090kcal1.8g1g122g0g
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Voi 60% rasvaa 100g545kcal0.9g0.5g61g0g
Sokeri300g1218kcal0g299.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2000g772kcal3.2g163.2g1.8g30g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6360g10296kcal119.8g1489.6g400.8g88g
Valittu annoskoko3180g5148kcal59.9g744.8g200.4g44g
Annoskoko puolitettuna1590g2574kcal30g372.4g100.2g22g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557