Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g36g22kcal4.7g0.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 720g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 32g287kcal0g0g32.4g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 24g72kcal0g17.8g0g0g
Kurpitsa 1200g191kcal9g24g1.2g24g
Vehnäjauho puolikarkea 1080g3706kcal110.1g756.1g13g37.8g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.3g0.2g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6372g8744kcal264.2g1597g107g123.6g
Valittu annoskoko3186g4372kcal132.1g798.5g53.5g61.8g
Annoskoko puolitettuna1593g2186kcal66.1g399.3g26.8g30.9g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206