Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Maito, Kevyt25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl6.7g23kcal0.9g3.7g0.4g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g38g0.7g1.9g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Nautajauheliha 15%67g137kcal12g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Riisi puuroutuva 21g73kcal1.3g16.1g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml21g31kcal0.4g0.5g3.1g0g
Paprikajauhe 0.3g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana639g1111kcal54.2g134.8g37.4g8.6g
Valittu annoskoko320g555kcal27.1g67.4g18.7g4.3g
Annoskoko puolitettuna160g278kcal13.6g33.7g9.4g2.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420