Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai61g215kcal7.4g43.5g1.3g1.8g
Sokeri 76g309kcal0g76.1g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.9g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten19g62kcal4.4g8.5g4g2.1g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.7g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g47g189kcal0g47.2g0g0g
Voi 7.5g55kcal0.1g0g6.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.5g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g9g45kcal0.3g6.2g2.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana639g1988kcal33g365.8g48.8g8.8g
Valittu annoskoko320g994kcal16.5g182.9g24.4g4.4g
Annoskoko puolitettuna160g497kcal8.3g91.5g12.2g2.2g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.2g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135