Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 108g955kcal0g0g108g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 20g0.5kcal0.1g0g0g0g
Auringonkukansiemen 200g1188kcal46g25.2g99g12g
Kauralese 120g432kcal21.6g54.7g9.2g21g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Soijarouhe, vaalea 70g269kcal26.9g32.4g1.6g7.1g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Grahamjauho 660g2164kcal69.7g400.6g14.5g65.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6391g15405kcal490.2g2123g483.6g266g
Valittu annoskoko3196g7702kcal245.1g1061.5g241.8g133g
Annoskoko puolitettuna1598g3851kcal122.6g530.8g120.9g66.5g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785