Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 13g17kcal1.3g0.3g1.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g6.3g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g51kcal3g2.8g3g0g
Valittu annoskoko32g25kcal1.5g1.4g1.5g0g
Annoskoko puolitettuna16g13kcal0.8g0.7g0.8g0g
Arvot/100g100g79kcal4.7g4.3g4.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060