Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6.3g4.8kcal0.1g1g0g0.1g
Porkkana 6.3g2kcal0g0.3g0g0.2g
Vesi8.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.2kcal0g0g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss4.2g2.2kcal0.2g0.2g0g0.1g
Arkirae (Valio), annos 100g2.1g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas0.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g31kcal1.4g4.2g0.6g1g
Valittu annoskoko32g16kcal0.7g2.1g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g8kcal0.4g1.1g0.2g0.3g
Arvot/100g100g49kcal2.2g6.5g0.9g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369