Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.2g6.3kcal0g0g0.7g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)5.8g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Rypsiöljy 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 12g4.2kcal0g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g136kcal2g22.8g3.8g1g
Valittu annoskoko32g68kcal1g11.4g1.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g34kcal0.5g5.7g1g0.3g
Arvot/100g100g210kcal3.1g35.2g5.9g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247