Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl3.7g13kcal0.5g2.4g0.1g0.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.8g2.5kcal0.2g0.3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Rahka, valio4.7g3kcal0.5g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 5.6g2.5kcal0g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 6.8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 6.2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g118kcal4.6g13.4g5g1g
Valittu annoskoko33g59kcal2.3g6.7g2.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g30kcal1.2g3.4g1.3g0.3g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.6g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558