Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g3g11kcal0.1g2.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3g9kcal0.5g1.6g0.1g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai3.9g14kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6g19kcal1g3.3g0.2g0.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g5g3kcal0.5g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.4g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl1g5.8kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g154kcal6.6g22.4g4.4g3g
Valittu annoskoko32g77kcal3.3g11.2g2.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna16g39kcal1.7g5.6g1.1g0.8g
Arvot/100g100g238kcal10.2g34.6g6.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183