Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot2.1g6kcal0.3g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa12g16kcal3.2g0g0.3g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 2.9g11kcal0.1g0.1g1.2g0g
Crowmoor siideri10g3.9kcal0g0.4g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.3g2.1kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g83kcal7.4g1.6g4.4g0.2g
Valittu annoskoko33g42kcal3.7g0.8g2.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna16g21kcal1.9g0.4g1.1g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.3g2.4g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542