Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 2.7g3.4kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.8g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl4.1g15kcal0.5g3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.1g
Fariinisokeri1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3.1g1.4kcal0.1g0.1g0g0g
Raparperi 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g118kcal2.4g17.6g3.6g1g
Valittu annoskoko33g59kcal1.2g8.8g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g30kcal0.6g4.4g0.9g0.3g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733