Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g11g3.8kcal0g0.8g0g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.2g23kcal0g0g2.5g0g
Sokeri4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g4.8g17kcal0.6g3.4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.2g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g5.2g3.4kcal0.6g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g157kcal2.6g17.4g8.2g0.8g
Valittu annoskoko33g79kcal1.3g8.7g4.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g39kcal0.7g4.4g2.1g0.2g
Arvot/100g100g239kcal4g26.4g12.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574