Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio110g71kcal11g4.6g0.3g0g
Voi 44g318kcal0.5g0.2g35.7g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl44g149kcal0.9g1.3g15.4g0g
Mantelirouhe, 1 rkl26g152kcal5.6g1.4g13.3g3.1g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g33g40kcal0.2g9.9g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g1847kcal42.4g113g134.8g6.6g
Valittu annoskoko320g923kcal21.2g56.5g67.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna160g462kcal10.6g28.3g33.7g1.7g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965