Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 11g96kcal0g0g10.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 20g119kcal4.6g2.5g9.9g1.2g
Kauralese 12g43kcal2.2g5.5g0.9g2.1g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Soijarouhe, vaalea 7g27kcal2.7g3.2g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 78g268kcal8g54.7g0.9g2.7g
Grahamjauho 66g217kcal7g40.1g1.5g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g1542kcal49.2g212.6g48.4g26.4g
Valittu annoskoko320g771kcal24.6g106.3g24.2g13.2g
Annoskoko puolitettuna160g386kcal12.3g53.2g12.1g6.6g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785