Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 63g90kcal7.9g0.2g6.5g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki105g67kcal11.6g4.4g0.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta11g52kcal4.5g0g3.7g0g
Leivinjauhe 1.7g3kcal0.1g0.6g0g0g
Manteli 88g544kcal21.2g5.8g47.7g6.4g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 15g48kcal4.3g1g2.9g4.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 12g79kcal3.2g0.8g6.8g1.4g
KauraKuitunen (Hirvelä)12g15kcal0.9g2g0.4g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g1953kcal107.4g29.8g154.4g41.6g
Valittu annoskoko320g977kcal53.7g14.9g77.2g20.8g
Annoskoko puolitettuna160g488kcal26.9g7.5g38.6g10.4g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.1g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385