Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi31g138kcal2g18.4g6.4g1g
Mascarpone (250g)61g320kcal2.8g2.8g33.1g0g
Flora Vanilla 12%77g146kcal3.5g12.3g9.2g0g
Sokeri 65g265kcal0g65.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g12kcal0.6g0g4.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Suolapähkinä 0.9g5.5kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 28g12kcal2.7g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%15g34kcal0.5g0.8g3.1g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g23g129kcal1.9g12.7g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g2126kcal28.4g226.2g129.4g2.2g
Valittu annoskoko320g1063kcal14.2g113.1g64.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna160g532kcal7.1g56.6g32.4g0.6g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313