Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 233g56kcal4.2g5.1g0.7g5.4g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Tonnikala öljyssä 54g102kcal14.6g0g4.9g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton8.7g1.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g467kcal38.2g11.6g27g11g
Valittu annoskoko320g234kcal19.1g5.8g13.5g5.5g
Annoskoko puolitettuna160g117kcal9.6g2.9g6.8g2.8g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083