Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 541g2197kcal0g540.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 96g320kcal0.1g77.9g0g1.3g
Voi, 1 tl, 5 g637g4649kcal6.4g6.4g509.5g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Mustikka metsä- 1910g841kcal9.6g122.3g11.5g63g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6400g16070kcal33.8g1506.8g1042g128.8g
Valittu annoskoko3200g8035kcal16.9g753.4g521g64.4g
Annoskoko puolitettuna1600g4017kcal8.5g376.7g260.5g32.2g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593