Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi307g1381kcal19.9g184.1g64.4g9.5g
Mascarpone (250g)614g3203kcal27.6g27.6g331.4g0g
Flora Vanilla 12%767g1457kcal34.5g122.7g92g0g
Sokeri 652g2646kcal0g651.3g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g184g118kcal6.4g0.4g46g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.7g31kcal0g7.6g0g0g
Suolapähkinä 9g55kcal2.3g0.9g4.6g0.7g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 276g117kcal27.1g1.1g0.3g0g
Vispikerma Flora 20%153g338kcal4.6g7.7g30.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g230g1286kcal19.3g126.6g78.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6400g21263kcal283.4g2260g1295.2g20.4g
Valittu annoskoko3200g10632kcal141.7g1130g647.6g10.2g
Annoskoko puolitettuna1600g5316kcal70.9g565g323.8g5.1g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313