Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 585g2005kcal59.6g409.1g7g20.5g
Sokeri 446g1810kcal0g445.4g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 281g1497kcal0.9g1g168.6g0g
Kananmuna kuoreton 206g294kcal25.8g0.6g21.1g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)225g72kcal6.7g10.6g0g0g
Raparperi 315g106kcal2.2g17.3g0.3g4.4g
Mansikka 525g244kcal2.6g44.1g1g10g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 562g333kcal55.1g16.9g2.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton38g7.9kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6408g12873kcal307.2g1923.4g400.4g70g
Valittu annoskoko3204g6436kcal153.6g961.7g200.2g35g
Annoskoko puolitettuna1602g3218kcal76.8g480.9g100.1g17.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300