Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1198g492kcal12g49.1g9.6g44.3g
Valkoviini kuiva 749g513kcal2.3g4.5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl299g377kcal0g59.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 449g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 449g1823kcal0g448.7g0g0g
Liivate 60g209kcal51.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6408g6829kcal131.2g1124.4g19.4g88.6g
Valittu annoskoko3204g3415kcal65.6g562.2g9.7g44.3g
Annoskoko puolitettuna1602g1707kcal32.8g281.1g4.9g22.2g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370