Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g225g1642kcal2.2g2.2g179.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1003kcal29.8g204.7g3.5g10.2g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g45g29kcal1.6g0.1g11.2g0g
Vesi68g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g450g1530kcal9g13.5g157.4g0g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Sokeri 81g329kcal0g80.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka11g45kcal0g11.1g0g0g
Raparperi 1541g519kcal10.6g84.7g1.5g21.6g
Sokeri 191g776kcal0g191g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 47g158kcal0g38.5g0g0.7g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g56g327kcal12.3g5.3g28.5g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6408g13595kcal171.2g1381.8g790.4g79.8g
Valittu annoskoko3204g6797kcal85.6g690.9g395.2g39.9g
Annoskoko puolitettuna1602g3399kcal42.8g345.5g197.6g20g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431